[...] lub pieczone w piekarniku bez dodatku tłuszczu -podroby: watroba, cynadry, ozór cielęcy lub wołowy (czubek) -wszystkie ryby, tłuste, chude, o białej lub niebieskiej skórze, surowe, pieczone, wędzone lub gotowane -owoce morza (skorupiaki i mięczaki) -drób oprócz kaczki i bez skóry -chuda szynka, chude wędliny indyka, kurczaka lub wieprzowe -jaja [...]
[...] skomponowanej diecie trudno przytyć, bo: - białkowe pokarmy nie tuczą - jeśli wybiera się niezbyt tłuste mięso, jajka , rybę - od tego się nie tyje, - owoce warzywa głównie surowe i nie na kilogramy - też nie tuczą, - tłuszcze roślinne, trochę masła czy sera też nie są niebezpieczne, o ile jadamy z umiarem , bez polewania ziemniaków tłuszczem [...]
[...] robię wszystkie tak samo - sól, pieprz, cytryna, czosnek, masło, folia + piekarnik 15-20 min. Warzywa gotuję tylko w weekend, bo w tygodniu nie mam czasu i chęci (wciągam surowe). Jak mówiłam - męża w tygodniu nie ma, a nawet jak jest to sam robi paszę (tym bardziej, że jemy o różnych porach). Jak w weekend nie jadę nigdzie/nie muszę pracować [...]
[...] jak dasz same białko jednego pochodzenia będzie źle, jak dasz węgle tylko np. z owoców będzie źle Ale do tego dochodzi też jak w tym przypadku to że cukier stołowy jest do niczego. Najchętniej odkłada się w tłuszczu. Z mięsa, każde mięso tylko by było mniej w nim tłuszczu. Bo masz go za dużo w tamtym posiłku Surowe/półsurowe mięso wywal całkiem.
[...] lisci szpinaku wystarczają mi na dzien a co do wazenia - to wyglada to nastepujaco, tu sie nie smiac - leczylam sie kiedys z perfekcjonalizmu mieso, podroby i strąki ważę surowe w całości - po ugotowaniu znow waże calosc, porcjuje i opisuje przed mrożeniem odpowiednim ułamkiem wagi surowego. na bieżąco ważę owoce i tłuszcze, masło orzechowe [...]
ja ******le makaron aż będzie miękki ( poczytaj na odwrocie torebki ) mięso aż nie będzie surowe a mięso jak sie kupuje to nie z worka bo tam połowa to fat ja jak chodzę to do mięsnego kupuję powiedzmy pół kg chudego mięsa i mówię prosze mi to zmielić i mam na 2 razy Zmieniony przez - strefab4 w dniu 2008-02-16 19:26:31
[...] Czy może jest stabilnie? Co do doboru posiłków to ja bym Ci sugerowała odstawić zupełnie: - cukier, - dżem kupny - domowy też jest z cukrem, więc ja bym tu albo brała surowe czy zmiksowane owoce albo w ogóle coś innego - chleb pszenny (w zamian może być razowy), u Ciebie tego pieczywa jest trochę za dużo - Margarynę możesz zastąpić olejem [...]
[...] nie ma wystarczajacych skladnikow do odbudowy. Zgadzam sie ze diety low carb sa lepsze dla zdrowia, zgoda ze mozna je z powodzenien stosowac cwiczac, zgadzam sie jakoby surowe warzywa/owoce/orzeszki itp byly lepsze niz poddane obrobce termicznej, ale nie przychyle sie do obcinania spozycia miesa i jajek u ciezko trenujacych. A tak nawiasem [...]
[...] że nie ma wcale konieczności, aby spożywać je w takich ilościach. Ja preferuję taką wersję tej diety, gdyż na niej czuję się i funkcjonuję najlepiej. Uważam także, że surowe owoce i warzywa są idealnym pokarmem dla człowieka. Niemniej jednak nic nie stoi na przeszkodzie, aby jeść gotowaną, najlepiej jak najmniej przetworzoną żywność w [...]
[...] wagę i ważysz to co jesz 3. jesz 1 porcję owoców na dzień - porcja to znaczy np. jedno jabłko, 3-4 morele, 200 g truskawek etc. Porcja to nie 0,5kg owoców! 4. warzywa surowe lub gotowane - jesz pod korek 5. kazdy posiłek to żródło białka, tłuszcze i ww np. śniadanie jaja (ok. 3?), masło, chleb +warzywa, obiad: kurczak/inne mięso (ok. [...]
[...] nowa na forum, ale czytam o Twoim problemie i coś mi się nasuwa - niekoniecznie samo jabłko Ci szkodzi, czy inne owoce, tylko połączenia z innymi pokarmami. Jeśli jesz surowe owoce (które krótko się trawią) w połączeniu z czymś, co wymaga dłuższego trawienia, jak razowy chleb, mięso, strączkowe - to robi Ci się misz-masz w brzuchu, owoce [...]
Ja tez nie miałem okazji, ale wiem, że trzeba umieć przyrządzić dzika, bo to jest ogólnie bardzo twarde mięso(jak jest surowe), bo dzik jak to dzik - wiadomo biega po tych lasach i ma niezłą żyłę ...ale jak jest dobrze zrobiony to podobno mięsko się same rozpływa w ustach.. (aż mi ślinka cieknie) ..ja też wole mięso typu wołowina, karczek i [...]
[...] mocno rozgrzałem i wrzuciłem mięso. Smażyłem na średnim ogniu po 5 min z każdej strony i wyszedł twardy kapeć... :D Malinowa zalecała smażyć po 1 min z każdej strony. Czy mięso nie byłoby wtedy na pół surowe? Czy ja gdzieś zrobiłem błąd czy stek z udźca wołowego jest w sam sobie taki twardy? Zmieniony przez - Bronti w dniu 2014-11-23 18:40:02
ja byłbym ostrożny mieso musi byc pewne Masz na myśli, żeby nie kupować gotowego tatara w markecie, czy to, że nie warto jeść tatara? W końcu mięso surowe.
[...] clenbuterolu się trudne. Nawet przedstawiciele rządu wyraził także niezadowolenie ze statusem zatrucia mięsa trwało żadnej kontroli. Wen powiedział, że choć Chiny mają surowe przepisy przeciwko używaniu "chudego mięsa w proszku", ale egzekwowanie tych przepisów są bardzo luźne i przestępcy są zazwyczaj zwolniony po zapłaceniu grzywny. [...]
[...] ryz. Dzis mialem marchewke zasmazana, schabowy i ziemniaki. Wiec byla cala fura marchewki, dwa kotlety i lyzka ziemniakow. Tak, wiem, ze zasmazana marchew to nie to samo co surowe warzywa, ale tak wyszlo, a ze nie lubie wyrzucac jedzenia, wiec zjadlem. Na kolacje dompwe pierogi ruski z pomidorem malinowym. Czyli, rano tluszcz i troche bialka, [...]
[...] ryz. Dzis mialem marchewke zasmazana, schabowy i ziemniaki. Wiec byla cala fura marchewki, dwa kotlety i lyzka ziemniakow. Tak, wiem, ze zasmazana marchew to nie to samo co surowe warzywa, ale tak wyszlo, a ze nie lubie wyrzucac jedzenia, wiec zjadlem. Na kolacje dompwe pierogi ruski z pomidorem malinowym. Czyli, rano tluszcz i troche bialka, [...]
[...] pokuszę o zrobienie schabu faszerowanego boczkiem, ale przyznam, że tą pieczenią rzymską narobiliście mi smaku. Nie! Od jutra, jak tylko zjem ten schab, zaczynam normalne, surowe odżywianie, bez fanaberii i barokowych przepisów. Mięso, tłuszcz, trochę łodyg i ze dwie jakieś bulwy. Po treningu mały owoc + trochę białka. Mam tyle wody w [...]